Teknoloji

Çevrimiçi gizlilik için 5 ipucu

İletişim bilgilerinizi internette dolaşarak kendinizi tehlikeye atmayın

Kullanıcıların çevrimiçi dünyanın kolaylıklarından yararlanmak için her zaman gerçek iletişim bilgileri sağlaması gerekmez. Siber güvenlik şirketi ESET, çevrimiçi gizliliği sağlamak için önerilerini paylaştı.

 

Bir çevrimiçi hizmete kaydolmak, bir web sitesine veya uygulamaya erişmek, haberleri okumak veya sosyal medya hesabınıza giriş yapmak için her zaman e-posta adresinizi ve telefon numaranızı paylaşmanız gerekebilir. Yeni bir hizmete kaydolmak veya çevrimiçi alışveriş yapmak için kişisel bilgilerinizi vermeniz de güvenlik risklerini beraberinde getirebilir.

 

Çevrimiçi mahremiyet konusunu hayatın normallerinden biri olarak benimsemek, kullanıcıların sadık bir dijital yaşam için gerekli olanı yaptıkları konusunda daha rahat ve kendinden emin hissetmelerini sağlar. Birçok web sitesine kaydolmak için bir e-posta adresi gerekir ve çoğumuz yalnızca birincil e-posta adresimizi kullanırız. Kısıtlanmış içeriğe erişmek için yeni bir hesap açtığımızda veya e-posta adresimizi sağladığımızda, bağlantı bilgilerimizin pazarlama amacıyla bir hizmetten diğerine aktarılmasını genellikle kabul ederiz.

 

Her hizmet için kişisel bilgi vermeniz gerekmeyebilir.

Doğrudan iletişim kurmadığınız e-posta adreslerini, telefon numaralarını ve banka kartlarını kullanmak, dijital ayak izinizi küçültmenin ve bir bilgi ihlali veya dolandırıcılığın kurbanı olma riskini azaltmanın en uygun yoludur. Siber güvenlik şirketi ESET, çevrimiçi gizlilik sağlanarak daha güvenli bir sanal ortamın oluşturulabileceğini paylaşan beş teklifte bulundu.

  1. Sınırlı erişim dezavantajını aşmak için, e-posta adresinizi isteyen içerik için yinelenen e-posta hesapları oluşturun.
  2. Çevrimiçi hizmetler ve web sitesi kayıtları için ikincil bir hesap oluşturmak üzere Gmail veya Outlook gibi tanıdık bir e-posta sağlayıcısı kullanın.
  3. Kullanıldıktan sonra kendi kendini imha eden sanal, tek kullanımlık banka kartları kullanın.
  4. Güçlü ve benzersiz bir parola ile birlikte iki faktörlü kimlik doğrulama için tek seferlik kodlar kullanın.
  5. SMS ve dolandırıcılık davetleri almaktan kaçınmak için ucuz bir ön ödemeli SIM kart alın.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

yenisarbademlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu